Volgende evenement: BimmerFest 2023

BimmerPortal-logo-mobiel

Het is feest; 50 jaar BMW M!

BMW M recordverkoop

Dit jaar viert BMW M GmbH haar 50-jarig jubileumjaar! In 2021 zijn er wereldwijd 163,542 BMW M auto’s verkocht. Dit is een groei van 13 procent ten opzichte van 2020. Franciscus van Meel, de CEO van BMW M GmbH zegt over het merk: “het M label is op dit moment op zijn sterkst terwijl het haar 50ste verjaardag viert.” De introductie van de nieuwe BMW M3 en de BMW M4 modellen die plaatsvonden in het voorjaar van 2021 zijn zeer succesvol ontvangen. Een gegeven dat ook was terug te zien in de verkoopcijfers. De verwachtingen zijn dat de groei alleen maar verder zal stijgen in 2022. De vraag naar meer krachtmodellen zoals de BMW X5 M Competition is wereldwijd zichtbaar en is zeker te danken aan de zeer krachtige V8 benzinemotor met een vermogen van 625 pk!

Aankomende jubileum edities voor 50 jaar BMW M

Dit jaar worden de nieuwe modellen gelanceerd zoals de nieuwe BMW M240i xDrive Coupé, maar ook de BMW M3 Touring en een exclusief special edition model gebaseerd op de nieuwe BMW M4 Coupé. Ook mogen de volledig elektrische modellen niet worden vergeten, zoals de BMW i4 M50, maar ook de BMW iX M60.

Productie start van de BMW XM

De plug-in hybride XM zal de krachtigste BMW ooit zijn, gebouwd door de BMW M GmbH in haar 50 jarige bestaan. De V8 motor wordt ondersteund door een high-performance elektrische motor die gecombineerd 750 pk met maar liefst 1.000 Nm produceert. Het gewicht zal hoger zijn, maar de 0-200 tijden beloven indrukwekkend te worden. Als er meer bekend is over het model zullen wij dit uiteraard met jullie delen.

Brian

Brian

??️ E90 LCI + E30 turbo (402pk & 550nm) + original E30 owner BimmerFest.eu | Gathering of BMW Drivers

Lees meer BMW nieuws

Algemeen BMW nieuws

Het is weer Essen Motor Show 2023 tijd!

Bezoek vanaf aankomende vrijdag de Essen Motor Show in het Duitse Essen. Het is vanaf Venlo een klein uurtje rijden en je beland op één

Algemeen BMW nieuws

Adro BMW M4 onthulling op BimmerFest

Er is een Europese primeur op BimmerFest! Het bedrijf GP Products is de verdeler van Adro en neemt een unieke M4 mee in samenwerking met

Autobedrijf Gijsbertsen