Volgende evenement: BimmerFest 2023

BimmerPortal-logo-mobiel

Verdwijnt diesel bij de lokale bezinepomp?

Verdwijnt diesel bij lokale benzinepomp?

Er bestaat een kans dat de hoge dieselprijzen nog een tijd aanhouden en dus rest ons de vraag: Verdwijnt diesel bij de lokale benzinepomp?

Ewout Klok, de voorzitter van Belangenvereniging Tankstations (BETA) heeft zijn zorgen geuit tegen ANP: “Er ontstaat nu al schaarste, dat zie je aan de dure dieselprijzen aan de pomp”. Door de stijgende energieprijzen stijgt ook de prijs van brandstoffen in Nederland. Dit zou onder andere te maken hebben met de oorlog in Oekraïne.

Waarom is diesel duurder dan benzine?

Dit is eigenlijk heel eenvoudig te verklaren. Voor de productie van diesel is meer energie nodig dan voor de productie van benzine. De hoge energieprijzen zorgen ervoor dat de productie van diesel op dit moment duurder is en dat is terug te zien in de literprijs. Daarnaast wordt diesel vaak gemaakt van Russische olie, waar op dit moment logischerwijs een tekort aan is.

Later dit jaar wordt een boycot op de Russische olie verwacht, waarna het halen van diesel uit Rusland ook niet meer is toegestaan. Iets wat volgens Klok uiteraard geen gunstig effect heeft op de dieselvoorraad in Nederland: “De voorraden zijn uiterst grillig momenteel en totaal onvoorspelbaar”.

Toch zijn de meningen verdeeld en geven pomphouders aan dat zij naar verwachting nog over voldoende diesel beschikken om de komende periode door te komen. Rijd jij een diesel auto en ben jij benieuwd hoe dit gaat lopen? Praat mee op ons forum: verdwijnt diesel bij lokale bezinepomp?

Alyssa

Alyssa

BMW E46 Coupé 330ci | BimmerPortal - blogger | BimmerVlogs - videomaker
Autobedrijf Gijsbertsen

Lees meer BMW nieuws

Algemeen BMW nieuws

Het is weer Essen Motor Show 2023 tijd!

Bezoek vanaf aankomende vrijdag de Essen Motor Show in het Duitse Essen. Het is vanaf Venlo een klein uurtje rijden en je beland op één

Algemeen BMW nieuws

Adro BMW M4 onthulling op BimmerFest

Er is een Europese primeur op BimmerFest! Het bedrijf GP Products is de verdeler van Adro en neemt een unieke M4 mee in samenwerking met