Volgende evenement: BimmerFest 2023

BimmerPortal-logo-mobiel

De BMW XM: het eerste elektrische high-performance BMW model

BMW-XM-intro

BMW M GmbH viert volop het 50-jarige bestaan, mede met de lancering van de BMW XM. Deze plug-in hybride is voorzien van een M TwinPower Turbo V8 bezinemotor en een zeer krachtige elektromotor, samen goed voor maar liefst 480 kW (653 pk)!

Dit model valt in de categorie Sports Activity Vehicle (SAV). De nieuw ontwikkelde M HYBRID aandrijflijn, het extravagante design en de vooruitstrevende luxueuze ambiance in het interieur zorgen voor een verfrissende uitstraling. De BMW XM opent deuren in het high-performance segment en brengt het ongeëvenaarde M gevoel naar nieuwe doelgroepen en markten, aldus BMW.

De BMW XM is niet alleen het hoogtepunt van de nieuwe modellen in het jubileumjaar van BMW M GmbH. Deze nieuwe uitvoering is ook nog eens het eerste BMW M model dat volledig is ontworpen door BMW M GmbH sinds de BMW M1. Nauwkeurig vormgegeven details in het uiterlijk van de XM verwijzen subtiel naar de legendarische sportauto met middenmotor.

BMW XM geproduceerd in de Verenigde Staten

De BMW XM zal in de fabriek van BMW Group in Spartanburg (Verenigde Staten) worden geproduceerd. In de lente van 2023 zal de auto wereldwijd bij de dealers worden uitgeleverd. BMW richt zich met de productie van dit model voornamelijk op de Verenigde Staten, China en het Midden-Oosten. De consumentenadviesprijs? In Nederland zal de XM vanaf 175.142 euro verkrijgbaar zijn.

Alyssa

Alyssa

BMW E46 Coupé 330ci | BimmerPortal - blogger | BimmerVlogs - videomaker
Autobedrijf Gijsbertsen

Lees meer BMW nieuws

Algemeen BMW nieuws

Het is weer Essen Motor Show 2023 tijd!

Bezoek vanaf aankomende vrijdag de Essen Motor Show in het Duitse Essen. Het is vanaf Venlo een klein uurtje rijden en je beland op één

Algemeen BMW nieuws

Adro BMW M4 onthulling op BimmerFest

Er is een Europese primeur op BimmerFest! Het bedrijf GP Products is de verdeler van Adro en neemt een unieke M4 mee in samenwerking met