Volgende evenement: BimmerFest 2023

BimmerPortal-logo-mobiel

De MINI Clubman ‘Final Edition’

BMW refereert naar de Clubman als de ‘gentleman onder de MINI modellen’. Binnenkort valt er een speciale editie van dit model te bestellen: de ‘MINI Clubman Final Edition’. Helaas is het niet alleen de naam die het laatst uitgebrachte model aanduidt. Het zal daadwerkelijk gaan om de laatste editie van dit unieke MINI model. De productie van deze MINI Clubman Final Edition is gelimiteerd tot 1.969 modellen. De kenner zal dit getal gelijk herkennen: het productieaantal verwijst naar het jaar waarin de oorspronkelijke, legendarische Mini Clubman werd geïntroduceerd. Van de 1.969 exemplaren zijn er slechts 30 voor de Nederlandse markt bestemd.

MINI Clubman maakt plaats voor nieuwe generatie MINI modellen

Na meer dan 50 jaar stopt de productie van de MINI Clubman in februari 2024, om plaats te maken voor de nieuwe generatie MINI modellen. Als compacte stationwagon met verlengde wielbasis en een ‘shooting-brake’ carrosserie veroverde de MINI Clubman in 1981 de markt.

Exclusief, stijlvol en gelimiteerd

Deze speciale uitvoering combineert de tradities van het merk met exclusieve designelementen en een sterk karakter. De Final Edition is verkrijgbaar met Cooper en Cooper S motor, in de carrosseriekleuren Nanuq White, Enigmatic Black en Melting Silver III. De details in ‘Shimmer Copper’ verwijzen naar de deisgnhistorie van dit model. Tot slot maakt een elegant en glanzend ‘Final Edition’-opschrift de speciale uitvoering duidelijk.

Ook het interieur laat niets te wensen over en benadrukt de exclusiviteit van de gelimiteerde speciale editie. Met name het ‘Final Edition’ opschrift komt vaak terug en is zowel op het stuur als op de instaplijsten en sportstoelen terug te vinden. Is dat nog niet voldoende? Optioneel is de MINI Clubman Final Edition leverbaar met MINI Yours Leer Carbon Black sportstoelen.

De Clubman wordt standaard geleverd met alle opties zoals het MINI Navigatiesysteem met 8,8-inch touchscreen, de MINI Online digitale services, Remote Services, Smartphone Integratie voor Apple CarPlay en andere apps die via de auto bediend kunnen worden.

De ‘1 of 1.969’-badge herinnert de bestuurder nog eens aan de exclusiviteit van de MINI Clubman Final Edition.

Prijzen en optielijst MINI Clubman Final Edition

Het is nog even afwachten wat deze speciale MINI moet gaan kosten. De prijzen en definitieve uitrusting worden begin juni bekend gemaakt. Vandaar dat wij op dit moment graag afsluiten met de slogan van ontwerper Roy Haynes in 1969: “De indruk dat alleen lelijke dingen functioneel kunnen zijn, is nu verdwenen.” We zijn vooral benieuwd naar de looks van de MINI Clubman Final Edition, welke na de zomer te bewonderen zal zijn bij de MINI dealers.

Alyssa

Alyssa

BMW E46 Coupé 330ci | BimmerPortal - blogger | BimmerVlogs - videomaker
Autobedrijf Gijsbertsen

Lees meer BMW nieuws

Algemeen BMW nieuws

Het is weer Essen Motor Show 2023 tijd!

Bezoek vanaf aankomende vrijdag de Essen Motor Show in het Duitse Essen. Het is vanaf Venlo een klein uurtje rijden en je beland op één

Algemeen BMW nieuws

Adro BMW M4 onthulling op BimmerFest

Er is een Europese primeur op BimmerFest! Het bedrijf GP Products is de verdeler van Adro en neemt een unieke M4 mee in samenwerking met

Autobedrijf Gijsbertsen