Home

Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

De tuner ALPINA biedt weer een prachtige Touring aan, met net dat beetje meer dan de je dealer aanbied. De welbekende B3 uitvoering is een type aanduiding die de echte ALPINA liefhebber wel kent. Deze G21 uitvoering valt zeker op. In de configurator van ALPINA kan je zelf een B3 samenstellen!


De plaatsvervanger van de BMW M3 touring

Naast diverse luxe upgrades, gaat het vooral om het vermogen van maar liefst 462 pk! Kunnen we hier spreken over de M3 touring die BMW nooit zal maken? Blijkbaar is er toch echt vraag naar. De reden dat BMW M GmbH deze wagen niet maakt, heeft te maken met de sterke vraag naar krachtige SUV’s.

De ALPINA B3 touring staat voor krachtige cijfers

Laten we beginnen met de basis. De gebruikte motor is de drieliter S58 twin-turbo met een zes-in-lijn. De eerder vernoemde 462 pk klinkt heerlijk, maar de koppel van ruim 700 Nm maakt het een koppelmonster. Deze krachtbron geeft zijn vermogen door aan de achttraps ZF automaat, die op haar beurt het vermogen doorgeeft aan het BMW xDrive-systeem. Daarna wordt het vermogen weer verder verdeelt over de vier wielen, om zo tot maximale grip te komen. De 0 - 100 tijd is een maatstaaf waar vaak naar wordt gekeken en noteert dan ook een indrukwekkende 3.8 seconden! Met een gewicht van 1785 kg is het niet de lichtste auto, maar bereik je alsnog een top van 300 km/h. Daar zal je menig sportwagen mee zien verdwijnen in je binnenspiegel.

ALPINA monteert ook de herkenbare velgen onder de B3

De 19 inch ALPINA DYNAMIC velgen zijn direct herkenbaar en worden gemonteerd in 8,5J voor en 9,5J achter. De voorbanden zijn 255 mm breed en achter zelfs 265 mm. De velgen doen gelijk denken aan de ALPINA Roadster V8 (Z8).

De prijs van de ALPINA B3 Touring

Je kan vrij ver gaan bij ALPINA met het customizen van je ALPINA. Je begint met de vanaf prijs, die net iets hoger ligt dan € 83.050,- Maar verander je ook maar iets, dan loopt de teller uiteraard op. Als voorbeeld, de afgebeelde B3 in de kleur ALPINA Grün II, kost je slechts € 1.950,- extra. Wel een meevaller, is dat er niets extra wordt berekend mocht je de herkenbare ALPINA striping willen toevoegen. Wil je de nieren toch liever in het zwart? Tel maar weer € 220,- op bij het totaalbedrag. Heb je nog rek in je budget, kies dan voor een custom ALPINA interieur. Deze optie loopt op tot bijna € 14.000,- Deze zomer worden de eerste leveringen verwacht. We kunnen niet wachten om dit nieuwe ALPINA model in het echt te bewonderen.

Wil je meer weten, bekijk dan de website van ALPINA.

ALPINA B3 touring G21 02

ALPINA B3 touring G21 03

ALPINA B3 touring G21 04

ALPINA B3 touring G21 05

ALPINA B3 touring G21 06

ALPINA B3 touring G21 07

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 30.469 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan

BMW agenda 2020

Aanmelden nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste BMW nieuws? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van BimmerPortal.


Wist je dat deze nieuwsbrief naar meer dan 30.000 leden en liefhebbers verzonden wordt?

Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning Autobedrijf Gijsbertsen

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamenlijke interesse is een mooie basis
check-vink Evenementen: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Onderdeel nodig? Bekijk het te koop gedeelte