Home

Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

De Duitse BMW liefhebster die opgroeide in het plaatsje Nürburg bij de bekende 'Nürburgring' is 16 maart 2021 overleden aan de gevolgen van kanker. Zij reed al op jonge leeftijd rondjes op de Nürburgring en werd in 1996 de eerste vrouw die de 24-uurs race won in een BMW M3.

 

Ruim 20.000 rondjes op de Ring!

Naar eigen zeggen heeft zij zeker 20.000 rondjes op de Nürburgring gereden, dit aantal kon ze vooral behalen door haar werk als ‘ringtaxi’ in een BMW M5. Je stapte in als passagier en zij reed met de V10 een stevig rondje over het circuit alsof het niets was.

Deelname aan Top Gear bracht haar enorme bekendheid

In 2004 was het programma Top Gear op zoek naar een stunt en werd er een wedstrijd op gezet tussen Jeremy in een Jaguar S-Type tegen Sabine in een Ford Transit turbo diesel. Sabine reed maar liefst 56 seconden sneller als Jeremy. Dit gaf haar tv carrière een flinke boost.

In 2017 werd helaas een zeldzame vorm van kanker vastgesteld. In 2020 besloot ze om een punt achter haar race carrière te zetten. Aankomende zondag wordt er een complete Top Gear uitzending aan Sabine opgedragen.

Sabine schmitz ring taxi overleden2

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 26.500 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan

Aanmelden nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste BMW nieuws? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van BimmerPortal.


Wist je dat deze nieuwsbrief naar meer dan 25.000 leden en liefhebbers verzonden wordt?

Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning Autobedrijf Gijsbertsen

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamenlijke interesse is een mooie basis
check-vink Evenementen: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Onderdeel nodig? Bekijk het te koop gedeelte