Home

Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

De afgelopen weken stonden in het teken van de nieuwe BMW 4 Serie Coupé. Hoewel de ontwerpafdeling van de Beierse autofabrikant op veel kritiek kon rekenen, was er slechts een kleine groep die wel wat in het ontwerp van de nieuwe BMW 4 Serie Coupé zag. Ikzelf kon me aansluiten bij de laatste groep. Tuurlijk, de ‘nieren’ waren anders en de lijnen van de koets zelf zijn op de schop gegaan, maar is dat een slecht iets?

 

Anders is niet verkeerd

Afgelopen zaterdag (24 oktober) was het zo ver: de introductie van de nieuwe BMW 4 Serie Coupé (G22) bij de Nederlandse dealers. Ikzelf ben op bezoek gegaan bij De Maassche in Venlo, waar een BMW 430i Coupé in de kleur Saphirschwarz metallic stond. Wat me meteen opviel was hoe mooi de nieuwe grill uit de verf kwam. Het grootste kritiekpunt voor velen, vind ik juist het mooiste aan de nieuwe BMW 4 Serie Coupé.

De nieren zijn groot, maar complimenteren mijns inziens het ontwerp écht heel erg. Zeker met een Shadowline-pakket. Fris, agressief en natuurlijk gewoon anders.

BMW 4 Serie Coupe voorkant

BMW 4 Serie Coupe achter

 

Interieur: subtiel maar zeer geslaagd

Het interieur van de BMW 4 Serie Coupé is misschien wat minder uitdagend en spannend. Veel van wat we gewend zijn zien we terug in het innerlijk van de wagen. Hoewel er weinig nieuws te melden is, wil ik wel even het oog voor detail aanstippen. De afwerking van het interieur is erg fraai, zoals we gewend zijn van BMW. Vernasca Schwarz leder met blauwe stiksels en een M-badge maken de stoelen helemaal af.

BMW 4 Serie Coupe leer detail

 

Conclusie: zeer geslaagd

Noem me een fanboy, maar ik vind de nieuwe BMW 4 Serie Coupé zeer geslaagd. Anders, fris, elegant en agressief te gelijk. Zeker met de juiste M-goodies en een Shadowline-pakket is er niets mis met het ontwerp van de BMW 4 Serie Coupé (G22).

Tenslotte wil ik iedereen die het ontwerp niets vindt uitdagen: ga ‘m eens in het echt bekijken. Ik weet zeker dat je ‘m best mooi gaat vinden.

BMW 4 Serie Coupe velg

BMW 4 Serie Coupe achterlicht

BMW 4 Serie Coupe dashboard

BMW 4 Serie Coupe flipper

BMW 4 Serie Coupe M stuur

BMW 4 Serie Coupe pook

BMW 4 Serie Coupe neus

BMW 4 Serie Coupe achterkant

BMW 4 Serie Coupe detail

BMW 4 Serie Coupe deur

BMW 4 Serie Coupe M badge

BMW 4 Serie Coupe middenconsole

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 30.469 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan

Aanmelden nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste BMW nieuws? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van BimmerPortal.


Wist je dat deze nieuwsbrief naar meer dan 30.000 leden en liefhebbers verzonden wordt?

Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning Autobedrijf Gijsbertsen

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamenlijke interesse is een mooie basis
check-vink Evenementen: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Onderdeel nodig? Bekijk het te koop gedeelte