BMW E46 Touring stottert

Voor alle technische vragen over de BMW 3 Serie
EtoStars
Berichten: 4
Lid geworden op: 30 apr 2023, 20:06

BMW E46 Touring stottert

Bericht door EtoStars » 30 apr 2023, 20:14

Goedenavond bmw liefhebbers!

Ik heb sinds kort een bmw e46 touring in het bezit.

Nu heb ik dus een klein probleempje, gisteren onderhoud gedaan zoals nieuwe olie alle filters vervangen ook de brandstof filter en de bougies.

Gisteren daar weg gereden niks aan de hand, vandaag even een stuk gereden en na een tijdje begint de auto laag in toeren te stotteren. Het is net of er en bougie even weigert alleen niet altijd maar soms en de keren dat het gebeurt is het in lage toeren.
Nu heb ik al een fout melding gehad van de temp sensor achter de koeler maar daar heb ik vandaag een kabel breuk gevonden en die is weer gefixed. Echter blijft het probleem zich voordoen.

De auto geeft geen foutmeldingen alleen als het stotteren wat langer blijft gebeuren gaat het motor lampje knipperen, maar zodra het stotteren ophoud is het lampje weer netjes uit.
Op internet staat dat als het lampje knippert er dus onverbrande brandstof in het uitlaat systeem komt wat dus misschien wel kan kloppen omdat de sensor niet werkte en dus de motor warm is het mengsel niet aangepast word maar dat is nu verholpen en toch loopt de motor niet lekker. Nu trouwens het knipperende lampje niet weer gezien maar nog wel de stotterende motor.

Nu ben ik ten einde raad misschien hier iemand een oplossing? Gaat om de motor N46B18A

Met vriendelijke groet, Robert

Gebruikersavatar
wiren
Berichten: 479
Lid geworden op: 24 jan 2014, 14:39

Re: BMW E46 Touring stottert

Bericht door wiren » 24 mei 2023, 17:15

Laat ie geen foutcode achter als het lampje heeft geknipperd? Ik denk zelf toch iets in de ontsteking. Gebroken isolator van een bougie, een bougiekabel die niet meer lekker is, of een defecte penbobine. Als je een foutcode op een bepaalde cilinder zou hebben, dan kon je bijv. de penbobine of bougie omwisselen met die van een andere cilinder en kijken of het probleem meeverhuisd.

renslmf23
Berichten: 12
Lid geworden op: 06 nov 2021, 16:04

Re: BMW E46 Touring stottert

Bericht door renslmf23 » 26 mei 2023, 14:19

Naast de punten van Wiren kan ik nog drie punten bedenken. Deze symptomen kunnen ook voortkomen door valse lucht, misschien een luchtinlaatbuis verkeerd teruggezet of de LMM beschadigd bij het wisselen van het luchtfilter? Heb je het brandstoffilter in de goede richting geïnstalleerd? Als je die verkeerd om gemonteerd hebt, krijg je ook dit soort problemen. Het laatste wat ik me kan bedenken is dat de VANOS het niet meer naar zn zin heeft, misschien is er bij het wisselen van de olie vuil in de solenoids terecht gekomen.

Plaats reactie

Terug naar “BMW 3 Serie (E46) Techniek”