Home

Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

We starten met de uniekheid, er worden 150 uitvoeringen geproduceerd van deze M4 Competition x Kith en maar 3 modellen worden verkocht in Nederland en België. Maar waar ken ik Kith van? Mijn eerste gedachten was de zelfrijdende auto van Michael Knight toen ik de Kith zag, maar dat was een Pontiac die de naam KITT droeg. Kith is een hip modemerk uit New York!

 

Waarom werkt BMW samen met Kith?

Het modemerk is gericht op de hippe klant die graag unieke kledingstukken aan zijn of haar collectie toevoegd. BMW ziet bij de jeugdige ontwerper een nieuwe markt, maar de link is naar mijn idee vooral te vinden bij de eigenaar van Kith, namelijk bij Ronnie Fieg. Hij mag betitelt worden als een groot BMW liefhebber. Om het sausje af te maken is er bij de promotievideo gekozen voor een F1 coureur, namelijk Johnny Cecotto Senior en Junior. Door deze nieuwe samenwerking is de creatieve FUTURA 2000 eventjes op een zijspoor gezet.

BMW M4 Competition Kith voorkant

BMW M4 Competition Kith zijkant

BMW M4 Competition Kith achterkant

Nieuwe kledinglijn van Kith met een belangrijke rol voor BMW

Er zijn maar liefst 96 nieuwe kleding items toegevoegd aan de collectie van Kith. Opvallend is de hoeveelheid jassen. Daarnaast is deze editie 35 jaar na de onthulling van de E30 M3 uitgebracht en dat zorgt ook voor veel inspiratie. De E30 komt veelvuldig terug in de ontwerpen. Ik denk dat de meeste BMW puristen er zeker wel leuke items kunnen vinden, maar zullen balen van de Kith logo’s die de term BMW vervangt. Om een indicatie te geven, T-shirts zijn beschikbaar vanaf 66 dollar exclusief versturen. Dacht je aan een kleiner kerst cadeautje, dan kan je altijd nog kiezen voor de sokken voor ‘maar’ 18 dollar…

Geen extra vermogen?

We zijn gewend dat een speciale uitvoering ook extra vermogen krijgt, maar in dit geval is er niets veranderd aan de motor. De M4 Competition hoeft zich niet te schamen voor het vermogen, dat er nog steeds 510 pk en 650 nm uit perst, maar dat je meer had verwacht spreekt voor zich als het om een limited edition gaat. Dankzij deze motor accelereert de BMW wel van 0-100 km/h in 3.9 seconden.

Optische aanpassingen aan de BMW M4 Competition x Kith

Deze ‘unieke’ uitvoering is te bestellen in drie verschillende kleuren, namelijk Frozen black, Frozen dark silver en Frozen Briljant white. Om zich te onderscheiden heeft Kith gekozen voor matte kleuren. Dit hebben we wel vaker gezien op een BMW, dus onderscheid het zich ook echt? Persoonlijk vind ik van niet. Maar we gaan verder, want er is meer. Deze versie is ook te herkennen aan de speciale emblemen die allemaal voorzien zijn van de naam Kith met de herkenbare drie M kleuren ervoor. Op het carbondak van de coupe is een groot Kith logo terug te vinden, persoonlijk vind ik deze keuze ook over de top.

BMW M4 Competition Kith bovenaanzicht

De M4 interieur veranderingen door Kith

De zwart leren racekuipen zijn voorzien opliggende Kith logo’s. Dan komen we nu aan bij het gedeelte dat ik mooier vind dan de andere aanpassingen, namelijk de M kleuren verwerkt in de stoelen. Het zakelijke aspect is er zo wel vanaf. De gordels zijn ook voorzien van extra strepen. Er is zoveel Kith verwerkt in de middenarmsteun en de hoofdsteun, je moet wel echt een Kith fan zijn wil je deze auto met plezier rijden.

De prijs is nog niet bekend. Of we deze uitvoering ook in Nederland terug gaan zien? Daar ben ik benieuwd naar. Bestellen is vanaf deze week mogelijk en de verwachte levering staat gepland voor zomer 2021.

BMW M4 Competition Kith stoelen zijaanzicht

BMW M4 Competition Kith stoelen detail

BMW M4 Competition Kith achterbank

BMW M4 Competition Kith kofferklep

BMW M4 Competition Kith logo

BMW M4 Competition Kith middelconsule

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 30.469 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan

Aanmelden nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste BMW nieuws? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van BimmerPortal.


Wist je dat deze nieuwsbrief naar meer dan 30.000 leden en liefhebbers verzonden wordt?

Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning Autobedrijf Gijsbertsen

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamenlijke interesse is een mooie basis
check-vink Evenementen: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Onderdeel nodig? Bekijk het te koop gedeelte