Home

Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

BMW M2 AST suspension

Of BMW Nog een schepje bovenop de M2 heeft gedaan? Nee dat is het niet! We wachten nog steeds op de komst van een M2 CS, of iets in die richting. Maar er is wel een tuner geweest die de standaard BMW M2 nog net even een tikkeltje te braaf vond, en daarom er een aantal interessante modificaties aan toevoegde.

Een tuner genaamd Lichtfield in het engelse plaatsje Gloucestershire heeft deze M2 onder handen genomen. Deze Engelse tuner heeft inmiddels zijn strepen wel verdiend met het verkopen van kits voor verschillende sportwagens zoals de Nissan GT-R, en dat is na het onder de loep nemen van deze BMW build ook wel te merken. Er is zeker geen half werk geleverd met het opbouwen van deze ultieme M2!

Het pakket wat ze op deze M2 geleverd hebben bevat een op maat geschreven ECU, een verbeterde intercooler, een lichtgewicht uitlaatsysteem en speciaal afgestemde ophanging.

We hoeven jullie natuurlijk niet te vertellen dat de M2 van zichzelf al een fantastische wagen is, en dat menig BMW liefhebber er wel eentje aan zijn collectie zou willen toevoegen. Of het nu dagelijks vervoer is of om even lekker te hoeken op het circuit, de M2 voelt zich overal wel thuis. Maar dit alles wil niet zeggen dat er geen ruimte is gelaten voor verbetering, en zo dacht Lichtfield er dus ook over.

ast

Een betere wegligging met een onderstel van AST Suspension

Een van de voornaamste en waarschijnlijk meest merkbare veranderingen is het vervangen van de standaard M-sport vering die plaats moest maken voor een mooi instelbaar set van AST Suspension, niet de minste naam als het gaat om een sportief onderstel onder je BMW steken! Een van de voordelen van deze set van AST Suspension is dat de hardheid zeer gemakkelijk instelbaar is. Dus zijn de wegen rondom je huis niet zo heel top, dan draai je hem zo wat zachter en is de auto nog lekker comfortabel. Maar als je dan een keer dat strakke asfalt opzoekt op het circuit, stel je hem zo weer hard in en hoekt de auto snaarstrak alle bochten door! Oké het zal nooit een Rolls Royce worden, maar daar koop je dan ook geen M2 voor, die mag toch echt wel wat sportiever aanvoelen toch?

De kleine eerder genoemde andere aanpassingen tillen het vermogen op naar een respectabele 420pk, toch een kleine 55pk meer dan het standaard model. Wellicht niet gigantisch merkbaar op het rechte stuk, maar in het leukere bochtenwerk zal deze gemodificeerde M2 toch zeker merkbaar een stuk beter zijn, en dus ook meer plezier geven! De bodycontrole van de auto is een heel stuk verbeterd, mede dankzij de AST ophanging voel je je vol vertrouwen in deze M2, hij snijd alles gewoon snaarstrak aan en de combinatie van de instelbare vering maakt het gewoon een allround topper! En dat maakt deze M2 toch wel een bijzonder fijne wagen! Een ander leuk feitje om ook wel te noemen is het feit dat de volledige ontwikkeling van een schroefset van AST plaatsvind in Nederland, inclusief de productie hiervan! En dat maakt het toch ook wel een beetje nederlandse trots.

Wil je meer weten over de onderstellen van AST Suspension? kijk dan ook zeker even op de website van AST Suspension.

BMW M2 met AST suspension onderstel

asta

BMW M2 met schroefset van AST Suspension

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 30.469 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan

BMW agenda 2020

Aanmelden nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste BMW nieuws? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van BimmerPortal.


Wist je dat deze nieuwsbrief naar meer dan 30.000 leden en liefhebbers verzonden wordt?

Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamenlijke interesse is een mooie basis
check-vink Evenementen: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Onderdeel nodig? Bekijk het te koop gedeelte