Home

Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

1

Hoewel we hier bij Bimmerportal natuurlijk een voorliefde hebben voor BMW, is het schrijven van een artikel over de BMW 430i Coupé die we van De Maassche Venlo mee kregen moeilijker dan je denkt. Waarom? Het is gewoon een toffe auto, waardoor het misschien lijkt alsof we geen objectief artikel kunnen schrijven.

Geslaagd uiterlijk
Voor veel BMW-fans is het uiterlijk van de wagen een dealbreaker vanwege de nieren, het ontbreken van de iconische Hofmeister-knik en het te agressieve uiterlijk. Hoewel het natuurlijk gewoon een kwestie van smaak is, wil ik iedereen uitdagen hem gewoon een keer in de showroom te gaan bekijken als je dat nog niet gedaan hebt. Ik ben ervan overtuigd dat hij op foto’s minder goed uit de verf komt dan in ’t echt.

We kunnen natuurlijk nog uren discussiëren over het uiterlijk, maar je bent hier gekomen voor de rij-impressie. Dus laten we daar maar over gaan praten. Kort en krachtig samengevat: rijdt super.

2

Sportief en uitdagend
De BMW 430i Coupé is lekker sportief en uitdagend. Je merkt dit vooral in Sport Plus. De gasrespons is behoorlijk gevoelig, misschien zelfs wel een beetje te gevoelig naar mijn mening, waardoor de auto wat zenuwachtig over kwam. Maar, dat mag de pret natuurlijk niet drukken. Je rijdt natuurlijk niet voor niets in Sport Plus. Het stuurgevoel in deze modus is gewoon super: direct, strak en doet wat je verwacht dat hij doet. Natuurlijk is hij ook lekker speels, mede door het feit dat de BMW 430i Coupé alleen achterwiel aangedreven is.

3

Comfortabel en op je gemak
Natuurlijk is de auto naast sportief ook gewoon lekker comfortabel in Comfort en Eco Pro. Je merkt in Comfort dat je nog genoeg power over hebt om even snel, maar in alle rust, voor die vrachtwagen in te voegen op de snelweg. In Eco Pro heb je logischerwijs wat minder power beschikbaar, maar lukt het alsnog met gemak.

Ruimtelijker dan verwacht
Wat mij vooral opviel is dat je zowel op de achterbank als in de kofferruimte meer dan genoeg plek hebt. Ik ben zo’n 1,80 meter en ik kon makkelijk achter mijzelf zitten op de achterbank.

5

Conclusie
De BMW 430i Coupé is een erg leuke, sportieve wagen. In Sport Plus blijft de auto je continu uitdagen door de redelijk gevoelige gasrespons, waardoor de wagen af en toe wat zenuwachtig overkomt. Maar, je rijdt natuurlijk niet voor niets in Sport Plus. Een paar uur lekker cruisen in Comfort is ook geen probleem, ondanks het feit dat het een sportieve auto is. Zelfs je passagiers op de achterbank, mits ze geen twee meter lang zijn, hebben genoeg plek.

Mocht je meer informatie willen over de BMW 430i Coupé? Check dan even de website van De Maassche Venlo. Meer foto's van de BMW 430i Coupé vind je op mijn Instagram account: @robinvanarkel.nl

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 30.469 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan

Aanmelden nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste BMW nieuws? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van BimmerPortal.


Wist je dat deze nieuwsbrief naar meer dan 30.000 leden en liefhebbers verzonden wordt?

Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning Autobedrijf Gijsbertsen

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamenlijke interesse is een mooie basis
check-vink Evenementen: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Onderdeel nodig? Bekijk het te koop gedeelte