Home

Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

Alle BMW modellen zijn uiteraard terug te vinden op BMW.nl. In de online configurator kan je de opties bekijken die BMW aanbiedt en zelf je eigen model samenstellen. Van carrosseriekleur tot multimedia opties, hoe zou jij je BMW samenstellen? Laat het ons zien!


Deel foto’s van jouw samengestelde 2-Serie Gran Coupé tot MAX 50K

Hoe werkt het, ga naar de website van BMW, kies je favoriete setup en deel de foto’s als reactie op ons Facebookbericht. De link naar Facebook vind je hier: BMW 2-Serie Gran Coupé post
De verleiding is groot om natuurlijk alles aan te vinken en te kiezen voor de M235i Xdrive, maar dat is niet hoe ik, Brian, er naar heb gekeken. Ik rijd op dit moment een 3-serie 318D en als ik een upgrade zou maken naar een 2-serie Gran Coupé, zou ik met een budget van rond de 45K kijken. De vanafprijs loop vanaf bijna 38K, wat weinig ruimte voor opties overlaat. Het opstellen van een prioriteitenlijstje is dus belangrijk.

Voor welk model kiezen we? De M sport toch?

Bij de Modelvarianten start het uiteraard voor mij met een M sport model. Daar stijgt de prijs al vrij snel door naar iets boven de 43K. Hiervoor krijg je wel een M sport onderstel, Shadowline en is de standaard kleur Alpinweiss III. De velgen veranderen mee naar 18 inch LM Dubbelspaak M (Styling 819M). Zaken als PDC, M sportstuur, sportstoelen, Cruise Control, LED mistlampen voor en het lichtpakket sieren de auto rondom. Gelukkig verandert ook de hemelbekleding naar de kleur Anthrazit.

Toch een benzine model voor de toekomst?

Met alle aangescherpte regels, weinig woon-werk km’s zou ik in de toekomst vrij snel kiezen voor een benzine model. Standaard is de Gran Coupé leverbaar met een 140 pk 218i. De acceleratie van 8.7 seconden naar de 100 valt nog mee voor de slechts 140 pk. Er is op dit moment maar één upgrade beschikbaar en dat is naar de M235i van 306 pk, maar met een prijskaartje van ruim € 20.000,- past deze upgrade niet helemaal binnen mijn budget. Gelukkig is de standaard turbo motor wel makkelijk te tunen. Die 200 pk kan er vast wel uitgeperst worden bij een goede tuner. Sterker nog, zou je kiezen voor de 220d, zou ik over mijn budget heen gaan.

De laatste opties binnen het budget

Al ben ik een fan van witte auto’s, trekt de kleur Misano Blau metallic mij ook zeker. Voor een € 1050,- extra is de wagen voor mij in de juiste kleur. Een velgen upgrade naar Styling 552M in een bicolour in 19” is een goedkopere upgrade (€ 695,-) als achteraf zelf upgraden naar een 19” velg met band. Voor € 534,- neem ik ook graag de M sportstoelen upgrade. Mijn totaalprijs komt uit op: € 46.335,- Foto’s vind je hieronder. Vergeet de foto’s van jouw samengestelde model niet te delen op Facebook.

BMW 218i Gran Coupé configuratie 02

BMW 218i Gran Coupé configuratie 03

BMW 218i Gran Coupé configuratie 04

BMW 218i Gran Coupé configuratie 05

BMW 218i Gran Coupé configuratie 06

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 30.469 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan

BMW agenda 2020

Aanmelden nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste BMW nieuws? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van BimmerPortal.


Wist je dat deze nieuwsbrief naar meer dan 30.000 leden en liefhebbers verzonden wordt?

Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning Autobedrijf Gijsbertsen

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamenlijke interesse is een mooie basis
check-vink Evenementen: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Onderdeel nodig? Bekijk het te koop gedeelte