Home

Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

Van 7 tot en met 10 januari is de hightech show, CES, weer te bezoeken in Las Vegas. Op deze show tonen heel verschillende bedrijven hun allernieuwste producten. Zo is ook BMW al jaren aanwezig op de CES om de ruim 175.000(!) toeschouwers een inkijk te geven in de nieuwe ontwikkelingen. Wist je dat BMW als één van de eerste premium autobouwers 5G willen aanbieden in hun nieuwe modellen? Of dat er een nieuwe i3 Urban Suite aan zit te komen?


Maar hoe zit het nu met de nieuwe ZeroG Lounger?

Genoeg BMW feitjes op de CES, dit artikel gaat over de nieuwe auto stoelen die BMW heeft ontwikkeld en nu volop aan het testen zijn. Om de nieuwe tech items tentoon te stellen heeft BMW een X7 voorzien van deze nieuwe ZeroG Lounger stoelen. Dit zijn extreem luxe stoelen die in een hoek van 40 tot 60 graden gekanteld kunnen worden om maximaal te ontspannen. Op de plek van de zonneklep is een flink scherm gemonteerd zodat je gebruik kunt maken van het entertainment gedeelte dat in de X7 is verwerkt. Wat BMW niet vermeld, maar wat ik wel verwacht, is dat de stoel minimaal verwarmd is en een massage optie heeft.

BMW stoelen met extra veiligheid

Een stoel dat vrij vlak gekanteld kan worden, is uiteraard minder veilig. De rechtopstaande positie blijft immers de meest veilige positie bij impact. Als je de foto’s bekijkt, valt je wellicht wel op dat de gordel in de stoel verwerkt is. De reden van de geïntegreerde riemen is om de veiligheid te garanderen tijdens impact als de stoel gekanteld is. Daarnaast is deze brede en comfortabele stoel ook voorzien van cocoon airbags die om de passagier uitzetten. Ook is deze stoel voorzien van een ‘impact’ vertrager op de stoelrails. Volgens BMW gaan we deze techniek in de aankomende jaren terug zien in de premium modellen.

BMW ZeroG Lounger 02

BMW ZeroG Lounger 03

BMW ZeroG Lounger 04

BMW ZeroG Lounger 05

BMW ZeroG Lounger 06

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 30.469 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan

BMW agenda 2020

Aanmelden nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste BMW nieuws? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van BimmerPortal.


Wist je dat deze nieuwsbrief naar meer dan 30.000 leden en liefhebbers verzonden wordt?

Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning Autobedrijf Gijsbertsen

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamenlijke interesse is een mooie basis
check-vink Evenementen: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Onderdeel nodig? Bekijk het te koop gedeelte