Home

Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

m8badge

Vannacht kwam er wederom leuk nieuws uit München. BMW kondigde de lang verwachte M8 Gran Coupé en M8 Competition Gran Coupé aan. Met deze twee vierdeurs High Performance modellen wil de Duitse autofabrikant zich breder positioneren in het luxe premium segment. Wat volgens ons aardig gelukt is.

 

Specs M8 Gran Coupé en Competition Gran Coupé

De high-revving 4,4 liter V8 levert in de ‘standaard’ M8 Gran Coupé 600 pk. Onder de motorkap van de M8 Competition Gran Coupé ligt diezelfde V8 met maar liefst 625 trappelende paardjes te wachten op een flinke dot gas. Beide wagens leveren 750 Nm.

m81

 

Ook de 0-100 km/h tijden liegen er niet om: met respectievelijk 3,3 en 3,2 seconden (Competition) zijn het snelle jongens. Dat beide modellen ontwikkeld zijn naast de normale M8 zal geen verrassing zijn, maar dat ze ook ontwikkeld werden naast de M8 GTE endurance racer is een leuke bijkomstigheid. Door intensief werk in twee testcenters (Miramas en Arjeplog) en fine-tuning op de Nordschleife weten de mensen van BMW te garanderen dat dit kanon op wielen rijdt zoals je van een M-model mag verwachten: dynamisch, agile en precies.

 

m82

 

Introductie

De introductie vindt plaats op de LA Auto Show (22 november – 1 december) en zal naar verwachting in april 2020 op de markt komen. Uiteraard met een First Edition model voor de M8 Gran Coupé.

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 26.500 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan

Aanmelden nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste BMW nieuws? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van BimmerPortal.


Wist je dat deze nieuwsbrief naar meer dan 26.000 leden en liefhebbers verzonden wordt?

Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning Autobedrijf Gijsbertsen

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamenlijke interesse is een mooie basis
check-vink Evenementen: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Onderdeel nodig? Bekijk het te koop gedeelte