Logo BimmerPortal, Nederlands grootste BMW forum

In Nederland is ‘bergrennen’ nog steeds een relatief onbekende tak van autosport. De reden is simpel te noemen, wij missen het belangrijkste element in Nederland: bergen! In de landen om ons heen is het een zeer populaire sport met opvallend snelle wagens die aan de start verschijnen. 

KW Suspensions nam de BMW E36 van de familie over

De in Munchen geboren Georg Plasa, reed decennia met diverse BMW’s in verschillende klassen mee en behoorde tot de top. In 2011 is hij helaas overleden in het harnas. In Italië nam de 51 jarige coureur met zijn 1-Serie deel aan de Coppa Carotti, waarin hij helaas verongelukte. Zijn bekendheid vergaarde hij in een BMW E36 Judd-V8, waarmee hij vier keer FIA European Hill Climb kampioen werd. Klaus, de broer van Georg besloot om de wagen aan KW Suspensions aan te bieden. Deze wagen met zijn historie mocht niet verkocht worden aan een ander raceteam, aangezien zij uiteraard het uiterlijk van de wagen zouden veranderen. Klaus Wohlfarth, de eigenaar van KW Suspensions, heeft als eerbetoon de historische E36 laten restaureren voor het Goodwood Festival of Speed, om er zo voor te zorgen dat de ‘legacy’ van Georg zou blijven bestaan. Met deze BMW E36 is er dan ook een belangrijk stukje BMW autosport gered. Ooit hopen we deze wagen in Nederland te mogen bewonderen. Bekijk de hele video om meer te weten te komen over deze legendarische BMW en rijder.

Georg plasa BMW E36 Judd V8 KW suspension 01

Georg plasa BMW E36 Judd V8 KW suspension 02

Georg plasa BMW E36 Judd V8 KW suspension 03

Georg plasa BMW E36 Judd V8 KW suspension 04

Georg plasa BMW E36 Judd V8 KW suspension 05

Georg plasa BMW E36 Judd V8 KW suspension 06

Georg plasa BMW E36 Judd V8 KW suspension 07
De broer van George Plasa samen met de eigenaar KW Suspension: Klaus Wolhfarth

Groot BMW forum

BMW forum logo

Ben je op zoek naar informatie over jouw BMW, dan vind je bij ons op het forum een enorm grote achterban met meer dan 29.200 leden die jou bij kunnen staan.

button-meld-je-aan
Ekris BMW Products JRwheels Vorsteiner
Oliewereld Koed Guerrilla Exhaust BimmerParts
Fullcartuning ST Suspension Z Performance Automaan
KW suspensions Remus  Wagner Tuning  

BimmerPortal het BMW Forum

BimmerPortal is de verzamelplaats voor alle BMW liefhebbers waar veel BMW informatie te vinden is. We zijn naast de grootste BMW community vooral het gezelligste BMW Forum van Nederland en België met het laatste BMW nieuws en evenementen verslagen.

Kenmerken van BimmerPortal, het BMW forum

check-vink Technische kennis: Door alle behandelde topics zijn wij één groot vraagbaak
check-vink Vriendschappen: Gezamelijke interesse is een mooie basis tot nieuwe vrienden
check-vink Evenementen agenda: Bezoek jij wel eens een evenement? Check onze agenda
check-vink BMW onderdelen: Heb jij een onderdeel nodig? Bekijk het tekoop gedeelte