[E36] DME doorgebrand

Voor alle technische vragen over de BMW 3 Serie

[E36] DME doorgebrand

Berichtdoor Vantwout320i » 11 aug 2017, 00:50

Hallo allemaal,

Allereerst wil ik mij even voorstellen. Mijn naam is Mark en ik rij reeds 8 jaar in dezelfde E36 320i touring `99.
Helaas ben ik voor het eerst stil komen te staan, met naar nu blijkt (door waarschijnlijk kortsluiting) een verbrande DME... Nu is mijn vraag of het mogelijk is om de software van mijn eigen ECU (niet verbrand) te laten overzetten op een andere DME. Ik heb me wel enigszins verdiept in de materie maar dat gaat voor mij net iets te ver. Ik weet dat de EWS een probleem vormt, dus ik hoop dat iemand mij kan doorverwijzen naar een persoon of bedrijf dat mij hierbij kan helpen. Het liefst in de regio Z-Limburg...
Ik hoop en hoor het graag!
Grtz Mark
Vantwout320i
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 11 aug 2017, 00:17
Mijn BMW: E36 Touring

Re: DME doorgebrand en nu...??

Berichtdoor matheeuwissen » 11 aug 2017, 09:09

Ik denk dat je het beste eerst kan uitzoeken wat de kortsluiting heeft veroorzaakt en dit verhelpen, daarna een computer met sleutel en EWS opzoeken, aansluiten en rijden. Wat je ook nog kunt doen is een sleutelring erbij zoeken en de sleutel behorende bij de nieuwe EWS en computer aan elkaar tapen en ponder je dashboard ergens weghangen. Dan kun je gewoon je oude sleutel gebruiken om de auto te starten en loop je niet met verschillende sleutels te kloten.
matheeuwissen
 
Berichten: 3619
Geregistreerd: 11 jan 2010, 18:23
Mijn BMW: E46 323CI, E30 325

Re: DME doorgebrand en nu...??

Berichtdoor mikespek » 12 aug 2017, 12:12

Als je iemand zoekt die handig is met bmw programma's kan je de nieuwe ecu laten koppelen aan je ews systeem
mikespek
 
Berichten: 414
Geregistreerd: 26 nov 2014, 21:55
Mijn BMW: e36 touring

Re: DME doorgebrand en nu...??

Berichtdoor Vantwout320i » 12 aug 2017, 18:31

Ja, de eerste optie is mij idd bekend, maar prefereer optie twee... Ben echter al bij een aantal bedrijven, o.a. chip-tuners geweest en tot nu toe geen resultaat. Dus ik hoopte hier een BMW-Software tovenaar te kunnen vinden.
Uiteraard ga ik niet uit van een gratis hulp, maar kennis is niet altijd makkelijk te vinden... Dus mocht iemand...!?
Vantwout320i
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 11 aug 2017, 00:17
Mijn BMW: E36 Touring

Re: [E36] DME doorgebrand

Berichtdoor mikespek » 15 aug 2017, 13:00

Als je gewoon een ecu van een 320i van jouw bouwjaar zoekt, dan is ecu en ews koppelen een makkelijk
En de software is het zelfde.
Kan ook evt het chasisnummer in de 2de hands ecu zettem
mikespek
 
Berichten: 414
Geregistreerd: 26 nov 2014, 21:55
Mijn BMW: e36 touring

Re: [E36] DME doorgebrand

Berichtdoor Vantwout320i » 18 aug 2017, 16:14

mikespek schreef:Als je iemand zoekt die handig is met bmw programma's kan je de nieuwe ecu laten koppelen aan je ews systeem


Beste mikespek, kun jij mij hier dan evt mee helpen?
Ik heb reeds een zelfde dme in mijn bezit.

Ik hoor het graag!
Grtz Mark
Vantwout320i
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 11 aug 2017, 00:17
Mijn BMW: E36 Touring

Re: [E36] DME doorgebrand

Berichtdoor mikespek » 18 aug 2017, 20:01

Waar woon je?
Woon zelf net onder Rotterdam
mikespek
 
Berichten: 414
Geregistreerd: 26 nov 2014, 21:55
Mijn BMW: e36 touring

Re: [E36] DME doorgebrand

Berichtdoor Vantwout320i » 18 aug 2017, 22:48

Ik woon wat dat betreft helaas in Z-Limburg... maar als het mogelijk is om het zonder de auto zelf te doen, kan ik wel met alle hardware die kant op komen..?
Iig alvast bedankt voor het aanbod, ik hoor het wel!

Grtz Mark
Vantwout320i
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 11 aug 2017, 00:17
Mijn BMW: E36 Touring

Re: [E36] DME doorgebrand

Berichtdoor mikespek » 28 aug 2017, 21:21

Sorry voor de late reactie,denk dat het mogelijk is om ze in mijn auto te hangen en te koppelen, dus zou een mogelijkheid zijn.

Als je zelf een inpa of vagcom kabel hebt kan je het makkelijk zelf, als je wil weten hoe moet je ff pb sturen
mikespek
 
Berichten: 414
Geregistreerd: 26 nov 2014, 21:55
Mijn BMW: e36 touring

Re: [E36] DME doorgebrand

Berichtdoor DennisV32 » 28 aug 2017, 21:44

Is inderdaad te doen net EWS module en DME in je auto, alleen starten niet omdat de chip van je eigen sleutel leest, verwijder je deze en je hoort dan de bijhorende sleutel met chip erbij dan kan je wel starten.
Laatst bijgewerkt door Jeremy op 30 aug 2017, 15:34, in totaal 1 keer bewerkt.
Reden: Quoten voorgaand bericht niet toegestaan. Zie forumregels ;-)
Afbeelding
Avatar gebruiker
DennisV32
 
Berichten: 441
Geregistreerd: 19 mei 2013, 04:08
Mijn BMW: E36 Sedan

Re: [E36] DME doorgebrand

Berichtdoor mikespek » 29 aug 2017, 06:35

Dat is een manier idd om de bestaande ecu en ews die gekoppeld zijn in te bouwen, alleen je kan heel makkelijk een ecu aan het ews systeem koppelen die al in je auto zit
mikespek
 
Berichten: 414
Geregistreerd: 26 nov 2014, 21:55
Mijn BMW: e36 touring

Re: [E36] DME doorgebrand

Berichtdoor DennisV32 » 29 aug 2017, 08:39

Ik doelde ook op als je het voor iemand anders doet, laatst een man uit noorden van het land naar mij gereden in het zuiden voor dit trucje.

Voor hem was het ook geen optie om de auto mee te nemen.
Afbeelding
Avatar gebruiker
DennisV32
 
Berichten: 441
Geregistreerd: 19 mei 2013, 04:08
Mijn BMW: E36 Sedan

Re: [E36] DME doorgebrand

Berichtdoor Vantwout320i » 30 aug 2017, 02:33

Ik stuur je wel ff een pb... De oplossing is mij wel een ritje waard!!
Vantwout320i
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 11 aug 2017, 00:17
Mijn BMW: E36 Touring


Keer terug naar BMW 3 Serie (E36) Techniek

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 7 gasten