Pagina 1 van 1

Standaard 318d climate panel omzetten naar panel van een 4-s

BerichtGeplaatst: 09 apr 2018, 17:01
door Jaap
Beste mensen, heeft er iemand van jullie verstand van hrt programmeren van de climatecontrolknoppen? Ik had een matzwart panel met de radio en climatecontrolknoppen wat ik vervangen heb door een panel van een 4-serie van Ebay met chromeaccenten. De radioknoppen werken allemaal naar behoren, de climatecontrolknoppen helaas niet. Die doen allemaal wat anders dan zou moeten...ik hoop het op te kunnen lossen maar weet niet hoe. Mogelijk met programmeren (wat ik niet kan). Iemand idee├źn?

Re: Standaard 318d climate panel omzetten naar panel van een

BerichtGeplaatst: 11 apr 2018, 06:54
door FThirtyone
Als alle stekkertjes fysiek passen en toch dit gevolg hebben, klinkt het mij alsof de 4 een andere pinbezetting heeft. Even een plaatje van de beide modellen naast elkaar leggen en je weet welke draadjes gewisseld oeten worden in de stekkertjes. Een verkeerd draadje kun je volgens mij niet omprogrameren.

Re: Standaard 318d climate panel omzetten naar panel van een

BerichtGeplaatst: 12 apr 2018, 12:57
door Rob Pt
Een (andere) mogelijkheid om e.e.a. uit te zoeken zou kunnen zijn om in ETK BMW in de elektrische schema's te duiken om evt. verschillen te ontdekken.
Is wel veel puzzelwerk maar ja ..... :)

Succes
Rob

Re: Standaard 318d climate panel omzetten naar panel van een

BerichtGeplaatst: 12 apr 2018, 14:27
door Jaap
Bedankt voor jullie reacties. Ik heb de dealer ingeschakeld om er eens naar te kijken. Word me dat te prijzig dan ga ik zelf weer aan de slag!