zoeken van oorzaak 'fluiten'

Voor alle technische vragen over de BMW 5 Serie
beamer523i
Berichten: 1
Lid geworden op: 14 apr 2018, 16:14

zoeken van oorzaak 'fluiten'

Bericht door beamer523i » 07 sep 2018, 12:54

Sinds kort heb ik een F10 523i. De auto fluit wanneer het schuifdak open is. Zowel als deze is opengeschoven als wanneer deze in de klapstand staat. Van alles bekeken en geprobeerd. Niet te begrijpen. Het begint vanaf 45kmh en is het ergste bij 70-80kmh. Ik heb de indruk dat wanneer de auto écht koud is, dat het dan ongeveer een kilometer duurt voordat de fluit al bij een lagere snelheid dan de genoemde 70 kmh te horen is.

Vlak nadat ik de auto heb gekocht is er alarm ingebouwd, en volgens mij was het voor die tijd niet. Helemaal zeker ben ik er echter niet van. Het alarm is ingebouwd linksonder het dashboard en er is een kabel doorgevoerd. Inmiddels is alles los geweest en is alles bekeken onder het dashboard, onder de voorruit bij de ruitenwissers, de buitenspiegel en deurnaden zijn afgeplakt etc etc. Heeft iemand een idee waardoor er een fluit kan ontstaan wanneer het dak is geopend? Iets met onderdruk in de auto denk ik zelf... maar waar kan dan nog de luchtstroom vandaan komen die de fluit veroorzaakt.

Ik hoop dat iemand een ervaring of tip heeft die deze irritante klachten tot een einde brengen. Alvast dank!
En mocht je een adres / specialist weten (Noord Nederland) die dergelijke irritante puzzels kan en wil oplossen ... dan hoor ik het ook graag

Terug naar “BMW 5 Serie (F07 / F10 / F11) Techniek”