Pagina 1 van 1

EINDELIJK, farsoenlijke audio in mn e46

BerichtGeplaatst: 29 nov 2017, 22:25
door de fiscalist
Na een paar maanden bezit van de E46 die ik voorlopig wil houden eindelijk de audio voor elkaar....pffff wat een bevalling, Hulde voor de mannen va Carshop Fortuin (geen aandelen, wel een wamre aanbeveling!).

Vlak na aankoop van de E46 liep ik er tegenaan dat er enkel hoge tonen, en met nauwelijks volume uit de originele 2din scherm setup kwamen, cd s spelen wilde de wisselaar niet. Diagnose: versterker kapot.

Versterkertje gehaald van MP, gelukkig voor een schijntje. Nieuwe headunit (alpine ilx 700) laten installeren, Iets meer volume maar nog altijd waardeloos, enkele hoge tonen, vlak , eigenlijk alleen (en hooguit) geschikt voor BNR nieuwsradio. Dit was ik niet gewend van mijn vorige E46 touring die ook een hifi pakket had maar dan met de enkeldins navi unti.

Bij inspectie bleek dat er al wel een speakerset van BSW (bavsound) in zat, hetgeen volgens hun website een indrukwekkende upgrade zou moeten zijn :s :s .

Uiteindelijk maar een audison 5-kanaals versterkertje met DSP laten installeren, Morel tweeters die ik nog had liggen ipv de bavsound tweaters (hele upgrade!!). En, omdat de sint in het land is (ener toch nog een poort, en budget over was) een kleine audison subwoofer die in de bak bovenhet reservewiel past.

Paar uurtjes afstellen van de DSP en EINDELIJK, muziek ipv geluid :gekdoen: :gekdoen: .

Carplay, navi, radio alles onzichtbaar weg gestopt. Ik bener helemaal blij mee.

Wat een drama auto voor een een beetje audiofiel die E46.

Maar wat een genot om te rijden die B3 3.3 :driving:

Andere mensen met goede ervaringen qua setup?

Re: EINDELIJK, farsoenlijke audio in mn e46

BerichtGeplaatst: 15 dec 2017, 12:29
door Farkentje
E46 staat idd niet hoog aangeschreven qua audio, zelfs de Harman Kardon setjes zijn povertjes.

Echt klasse dat je ervoor gekozen hebt om een Alpina installatie in je Alpina ;) te zetten, zo hoort het. 1 van de bekenste upgrades is de Gladen 1, die de beroerde speakerset aanpakt: https://www.caraudioshop.nl/gladen-one- ... e46-pack-1

Maar als ik het zo hoor ben je inmiddels al redelijk gesetteled !

Re: EINDELIJK, farsoenlijke audio in mn e46

BerichtGeplaatst: 16 dec 2017, 22:05
door de fiscalist
Hehe... het is alpine, in de Alpina;)

De gladen sets zijn mij bekend, ik ben wat huiverig voor duitse speakers, vind het klankbeeld niet mooi.

Vorige eigenaar heeft er BSW speakers in laten zetten. Als je de website mag geloven is het top spul. In werkelijkheid valt het erg tegen. Met wat dsp gepuzzel en de morel tweeters is het nu wel ok. Alleen nummers met basslijntjes erin moet hopelijk wat beter kunnen...

Als dat niet lukt, doorsparen voor de Morel ultra thin ....