Pagina 1 van 1

CabrioSpecialist gevraagd/recensies

Geplaatst: 08 aug 2018, 14:30
door E46Limmen
Goedemiddag :driving:

Bimmertype:
E46 325 cabrio

Probleemschets:
Afgelopen vrijdagochtend kwam ik met de BMW op het werk aan en wilde ik het dak dicht doen. Tot hiervoor nog niks geks met het dak gehad, maar toen hij bijna dicht was stopte hij opeens met dichtgaan (wellicht tegelijk met uitdraaien contact) en wilde hij niet meer automatisch sluiten. Omdat hij toch dicht moest heb ik hem handmatig (met de inbussleutel) dichtgedraaid. Momenteel kan ik hem automatisch een heel klein stukje openen en doet hij daarna weer helemaal niks (zowel niet verder open als dicht), alsof hij in een noodstand o.i.d. staat.

Bedachte oplossing:
Het lijkt mij handig om het dak/computer/motor uit te laten lezen om te zien wat er aan de hand is.

Vraag:
Er zijn veel bedrijven die zeggen cabrio of BMW specialist te zijn, echter heb ik geen idee wie er nu echt verstand van BMW E46 cabrio daken heeft, met welke bedrijven hebben jullie goede/slechte ervaringen waar het gaat om de electrische cabriokappen? Of wie zouden jullie aanraden om heen te gaan met problemen met cabriokappen? (Het simpelste klinkt natuurlijk de dealer, maar na ook op dit forum te hebben gelezen dat daar niet altijd alle kennis aanwezig schijnt te zijn, ben ik benieuwd naar jullie ervaringen)

Hoor jullie ervaringen graag,

Falko

Onderwerp: Cabriokap , Cabriospecialist, cabrio specialist, E46 , cabriotop,

Re: CabrioSpecialist gevraagd/recensies

Geplaatst: 03 nov 2018, 14:50
door maarten80
Goedemiddag!
Heb je ondertussen een goed adres gevonden? Ik heb ook een e46 cabrio (330) met vrijwel dezelfde dak problemen ;)

Re: CabrioSpecialist gevraagd/recensies

Geplaatst: 06 nov 2018, 15:11
door E46Limmen
Heey Maarten,

Ik heb de auto destijds naar Dirk van der Steen in Limmen gereden. Er was al vrij snel duidelijk dat het ging om een draadbreuk in het dak zelf. Het ging hierbij om de draden die langs het chasis in het dak aan de linkerkant ter hoogte van de bestuurdersstoel zitten. Deze moeten constant bij open en dicht gaan meebuigen en zijn daarmee blijkbaar 1 van de zwakkere plekken van het automatische dak. Volgens andere pagina's leek dit vaker voor te komen en zou dus ook bij jou de oorzaak kunnen zijn.

Groetjes Falko