Pagina 1 van 1

Runt flat of niet?

BerichtGeplaatst: 10 jul 2018, 16:25
door Sandokan
RFT's, het blijft de BMW rijder bezig houden. Wel of geen run flat? Sinds 2 weken ligt er bij mij een breedset styling 162 onder waar Bridgestone Potenza RE050a's omheen zitten. Zodoende deze gemonteerd. Ik ben er niet blij mee, het geeft een enorm kabaal aan arfolgeluid en qua spoorvorming en stuurgedrag is het ook geen vooruitgang. Het enige voordeel is dat het er beter uitziet dan de 17" styling 285 die eronder lagen.

Wat is jullie ervaring?

Re: Runt flat of niet?

BerichtGeplaatst: 15 jul 2018, 15:05
door Daytonawim
Heb er ook al het e.a. Over proberen te lezen maar kan er ook geen kaas van maken.

Heb nu een 17 inch breedset waar nieuwe voorbanden op moeten, nu met “ run flat banden” lijkt op lagere snelheden wel of je wiellagers er uit liggen.

Snap dat je met een lekke band wat langer kunt blijven doorrijden, echter de display geeft toch aan dat je een lekke band hebt.

Ik denk toch dat ik een set normale banden ga kiezen met een hoge load index en versterkingsfactor, daarvan zijn de wangen ook iets steviger.

Re: Runt flat of niet?

BerichtGeplaatst: 15 jul 2018, 16:21
door bmwmobiel
Daytonawim schreef:Heb nu een 17 inch breedste waar nieuwe voorbanden op moeten, nu met “ run flat banden” lijkt op lagere snelheden wel of je wiellagers er uit liggen..

Kan zijn dat de banden gecupt zijn, dat geeft ook zo'n rot geluid. Je kunt het (met de hand) voelen aan platte stukjes op de band. Overigens heb ik weer gekozen voor rondom run flat, geeft echt niet zo veel herrie en uitstekende wegligging (18 inch breedset)

Re: Runt flat of niet?

BerichtGeplaatst: 23 jul 2018, 18:29
door MindWarp
Vreselijke dingen, bij de aankoop zaten er rft banden van Michelin onder. Velg 19" breedset style 269.

Nadat ik 2 weken de auto had heb ik ze er af laten halen. Het leek wel een tank zo stug. Nu non rft van Dunlop ... al meer dan 1,5 jaar geen moment spijt van gehad.

Re: Runt flat of niet?

BerichtGeplaatst: 24 jul 2018, 10:05
door Sandokan
Mijn banden zijn idd ook gecupt, wat nog meer geluid geeft. Zodra deze set versleten is gaan ze er meteen vanaf. Nog een maandje of 8 schat ik

Re: Runt flat of niet?

BerichtGeplaatst: 24 jul 2018, 23:27
door vester86
Sandokan schreef:Mijn banden zijn idd ook gecupt, wat nog meer geluid geeft. Zodra deze set versleten is gaan ze er meteen vanaf. Nog een maandje of 8 schat ik

waarom 8 maanden pijn lijden?